afgestudeerd, en nu?

Klaar! Het diehard zwoegen voor je scriptie is afgelopen. Lekker, want jij bent nu afgestudeerd en klaar om de zakelijk wereld te veroveren. Diploma in de pocket, wat een heerlijk gevoel. Maar, wat ga je nu doen? Verder studeren, reizen of op zoek naar een baan? 

Het schrijven van je scriptie was een uitdaging, maar de volgende stap net zo. Mocht je besluiten om aan het werk te gaan, is het vinden van de juiste werkplek ook een hele klus. Gelukkig hebben wij allemaal in jouw schoenen gestaan en wij geven je graag dan ook een paar tips om je te helpen met je keuzes. Check direct even onze startersfuncties of vul een open sollicitatie in. Ga zelf dan lekker achterover zitten en laat onze consultants voor jou zwoegen om de juiste baan te vinden. Hoe relaxt is dat!

Van student naar professional

De grootste overgang in je leven, van student naar professional. Het is over met de vrijheid! Grapje natuurlijk, maar als student heb je veel tijd voor jezelf, uitgaan en vrienden. Daarnaast ben je vaak vrij om je eigen tijd in te delen. Donderdagavond op stap, vrijdag uitslapen en relaxen. En lukt het even niet met studeren, dan knal je Netflix aan en kijk je een serie. Later zie je wel weer verder. Met een baan is dit in een keer over. Dit klinkt natuurlijk ontzettend beroerd, maar het is alleen iets waar je aan moet wennen. 

De zoektocht naar een baan

Tijdens je studie zorgden stages en bijbanen voor de nodige werkervaring. Maar nu wordt het tijd voor het serieuze werk. Maar.. Hoe vind je nou die perfecte werkplek? Een aantal tips:

  • Schakel je netwerk in. Deel je ambities en vraag of zij mogelijkheden voor je hebben binnen hun netwerk. Geen idee hoe je moet netwerken? Hier vind je netwerk tips!
  • Zorg voor een goede online presentatie. Maak je LinkedIn profiel in orde en zorg dat deze er professioneel uitziet. Maak vervolgens jouw zoektocht wereldkundig en laat de aanbiedingen maar binnenkomen! ;). Een handige optie is om in je profiel even aan te geven dat je een baan zoekt. Zo laat je het hele netwerk weten dat jij beschikbaar bent.
  • Check voor een groot overzicht aan banen LinkedIn of vacaturebanken. Op bijvoorbeeld indeed.nl vind je een ruimt aanbod aan banen die je kunt filteren op jouw niveau, ervaring en wensen.
  • Maak gebruik van een detacheringsbureau. Dit is een bureau met een groot netwerk en veel kennis van de arbeidsmarkt. Vaak zijn zij in staat om op basis van jouw kwaliteiten en wensen een aantal passende banen te vinden. Daarnaast helpen zij je bij de voorbereiding op je sollicitatiegesprek. Benieuwd hoe detachering precies in zijn werk gaat? Lees alles over detachering op de website van onze partner Or-Quest.  

Nog niet uitgeleerd? Volg een traineeship

Klaar met je hbo- of wo-opleiding en geen zin meer in een master of een verder specialisatie? Wellicht is een traineeship dan je ding. Een functie waarbij je werken en leren combineert. En hoe lekker is het dat je er ook nog voor betaald krijgt. Een traineeship is vaak breed opgezet. Je krijgt de mogelijkheid om je te verdiepen in verschillende materie. Zo kom je erachter wat jij nou echt leuk vindt. Lees meer over de traineeships van onze partner Or-Quest.

Doe een CV Check

Werkgevers hebben minder dan een minuut nodig om te bepalen of zij je uitnodigen voor een gesprek. Dit aan de hand van jouw CV. Het is daarom van belang dat jij de juiste informatie op je CV zet. En om ervoor te zorgen dat je CV er verzorgd en overzichtelijk uitziet. Onze collega’s van Or-Quest helpen je hier natuurlijk graag mee. Vul vrijblijvend de CV-Check in op hun website om te kijken welke vacatures matchen met jouw kwaliteiten.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen